Axum Restaurant

Amsterdam (NH)
Soort keuken: 
A la carte and Afhalen
Omschrijving: 

Restaurant Taytu is een sfeervol Ethiopisch restaurant, gevestigd in het gezellige Amsterdam Oost. Wilt u eens een echte culinaire ontdekkingsreis maken? Dan moet u bij dit bijzondere restaurant zijn. Vergeet niet om ook uw Dinercheque in te pakken, want die wordt hier geaccepteerd als geldig betaalmiddel. Restaurant Taytu is vernoemd naar Taytu Betoul, de meest invloedrijkste vrouw in de moderne Ethiopische geschiedenis. Haar naam betekent zonneschijn! Laat u in het zonnetje zetten in ruil voor uw Dinercheque.

De Ethiopische keuken is met recht uniek te noemen, maar toch heel toegankelijk voor iedereen die van lekker eten houdt. Zo serveren ze bij Restaurant Taytu zowel pittige als milde gerechten. Verder staat deze rijke eetcultuur bekend om de Injera. Dit is een soort luchtige pannenkoek, die gebruikt wordt als een soort bestek voor uw eenpansmaaltijd of stoofgerecht. In ruil voor uw Dinercheque heeft u de keus uit diverse gerechten met lamsvlees, rundvlees, kippenvlees, vis of peulvruchten. Bestel bijvoorbeeld de ‘’Ye Doro Wot’’ met een mals kippenboutje in een hete dikke saus van rode peper, ui, knoflook en gember. Wilt u liever van alles wat proberen? Bestel dan één van de feestelijke gemengde schotels. Ze hebben ook een vegetarische versie!

Na het eten is het de hoogste tijd voor een lekker dessert. Zo kunt u onder andere sinaasappel met sinaasappelijs en Turkse baklava bestellen met uw Dinercheque. Volgens de Ethiopische traditie hoort hier ook een bijzondere koffieceremonie bij. Dit behoort bij Restaurant Taytu dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Contactgegevens:

Axum Restaurant
Blasiusstraat 62
1091CV Amsterdam
Telefoon: 
0206633963
Nationale Diner Cadeaukaart Amsterdam Axum Restaurant

Meer restaurants in de buurt

Adres: 
Nieuwezijds Voorburgwal 77
1012RE Amsterdam
Telefoon: 
0614367149
Nationale Diner Cadeaukaart Amsterdam Italiaans Restaurant
Adres: 
Overtoom 482
1054JZ Amsterdam
Telefoon: 
0206124100
Nationale Diner Cadeaukaart Amsterdam Neetu Da Dhaba

India Roti Room

Amsterdam
A la carte
Adres: 
Eerste Oosterparkstraat 67-71
1091 GW Amsterdam
Telefoon: 
0206928628
Nationale Diner Cadeaukaart Amsterdam India Roti Room