Restaurant Ethica

Den Haag ()
Omschrijving: 

De naam Ethica hebben we gekozen als een knipoog naar de geografische ligging in het leven van Spinoza. Tegelijkertijd sluit de filosofie van Spinoza die hij beschreef in zijn boek de Ethica aan bij de filosofie van ons restaurant. Net als hij schrijven wij ons eigen geluk en zoeken daarbij onze plaats in het “gastronomisch” universum.

Bij Ethica hanteren we een duurzame kaart en gebruiken we oude technieken om moderne gerechten te maken. Van onze gerechten is 80% plantaardig  en 20% bereid met dieren die in overschot zijn in Nederland. Hierbij kun je denken aan de Schiphol-gans en de rivierkreeft. Deze dieren worden geruimd omdat ze door hun grote aantallen de balans in de natuur verstoren. In plaats van dat ze vernietigd worden kun je ze bij ons komen eten.

De ingrediënten zoeken we lokaal en wij maken zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. Ook producten als tempeh, sojasaus, kimchi en vissaus worden in het restaurant gemaakt. In en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet! Met deze werkwijze willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzamer bestaan.

Wij verwelkomen u graag in ons restaurant.

Contactgegevens:

Restaurant Ethica
Dunne Bierkade 35
2512BD Den Haag
Telefoon: 
0702159093
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag Restaurant Ethica

Meer restaurants in de buurt

The Leaf

Den Haag
Afhalen and Vegetarisch
Adres: 
Spui 235A
2511BP Den Haag
Telefoon: 
0707852523
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag The Leaf

Eten bij Werelds

Den Haag
A la carte, Afhalen and Biologisch
Adres: 
Bierkade 16A
2512AB Den Haag
Telefoon: 
0703633321
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag Eten bij Werelds
Adres: 
Bierkade 22
2512 AB Den Haag
Telefoon: 
+31704158959
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag The Golden Stork