Restaurant Ethica

Den Haag ()
Omschrijving: 

De naam Ethica hebben we gekozen als een knipoog naar de geografische ligging in het leven van Spinoza. Tegelijkertijd sluit de filosofie van Spinoza die hij beschreef in zijn boek de Ethica aan bij de filosofie van ons restaurant. Net als hij schrijven wij ons eigen geluk en zoeken daarbij onze plaats in het “gastronomisch” universum.

Bij Ethica hanteren we een duurzame kaart en gebruiken we oude technieken om moderne gerechten te maken. Van onze gerechten is 80% plantaardig  en 20% bereid met dieren die in overschot zijn in Nederland. Hierbij kun je denken aan de Schiphol-gans en de rivierkreeft. Deze dieren worden geruimd omdat ze door hun grote aantallen de balans in de natuur verstoren. In plaats van dat ze vernietigd worden kun je ze bij ons komen eten.

De ingrediënten zoeken we lokaal en wij maken zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. Ook producten als tempeh, sojasaus, kimchi en vissaus worden in het restaurant gemaakt. In en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet! Met deze werkwijze willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzamer bestaan.

Wij verwelkomen u graag in ons restaurant.

Contactgegevens:

Restaurant Ethica
Dunne Bierkade 35
2512BD Den Haag
Telefoon: 
0702159093
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag Restaurant Ethica

Meer restaurants in de buurt

Adres: 
Bierkade 22
2512 AB Den Haag
Telefoon: 
+31704158959
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag The Golden Stork

Awash Valley Restaurant

Den Haag
A la carte, Afhalen and Ethiopisch
Adres: 
Wagenstraat 177
2512 AW Den Haag
Telefoon: 
0626897032
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag Awash Valley Restaurant

Restaurant Reef AlYemen

Den Haag
A la carte and Afhalen
Adres: 
Stationsweg 63
2515 BJ Den Haag
Telefoon: 
0702250889
Nationale Diner Cadeaukaart Den Haag Restaurant Reef AlYemen