Bodega t Schouwtje

Wassenaar (ZH)
Soort keuken: 
Grill
Omschrijving: 

Iedereen is welkom bij Bodega ’t Schouwtje. Wij zijn een echt familiebedrijf en willen dat iedereen zich thuis voelt. Ook met uw dinercheque bent u van harte welkom van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00. U kunt dan genieten van een heerlijk diner aan de Schouwweg in Wassenaar.

Ons pand staat hier namelijk al sinds 1632 en kent niet alleen een lange, maar ook een rijke geschiedenis. In het begin was het enkel nog een boerderij gebouwd van leem, stro en riet. In de late eeuwen toen de boerderijen welvarender werden kreeg het pand stenen muren en een dak van dakpannen. Omdat de boerderij aan een jachtgebied van de koning lag, werd het in de 19e eeuw een uitspanning voor paarden en een drink- en eetgelegenheid. De adel kon hier tijdens jachtpartijen uitrusten. Nog later werd de boerderij een echte horecagelegenheid met café en pension. Vanaf 1929 kreeg het pand een echte café-uitstraling met een grote biljarttafel. De heer Weimar nam het pand na de bombardementen van de tweede wereldoorlog over en noemde het Bodega ’t Schouwtje. Zijn partner Jaap Kuijt nam het op zijn beurt van hem over in 1990. Hij breidde de fonduemogelijkheden uit en voegde ook andere specialiteiten toe. De serre werd verbouwd tot fondue en steengrill gelegenheid.

Heden ten dage kunt u bij Bodega ’t Schouwtje genieten van fondue, kaasfondue, chocoladefondue, Chinese fondue, steengril en BBQ. Ook hebben wij een kaart vol heerlijke gerechten. Ons pand heeft zijn oude sfeer behouden en is genomineerd door Monumentenzorg. Een bezoek aan Bodega ’t Schouwtje is zo een onderdompeling in andere tijden en ouderwetse gezelligheid. Komt u snel eens langs met uw Dinercheque!

Contactgegevens:

Bodega t Schouwtje
Schouwweg 14
2243 BB Wassenaar
Telefoon: 
070-5113435
Nationale Diner Cadeaukaart Wassenaar Bodega t Schouwtje

Meer restaurants in de buurt

SooFrench

Wassenaar
A la carte and Afhalen
Adres: 
Van Hogendorpstraat 16F
2242KZ Wassenaar
Telefoon: 
0702015761
Nationale Diner Cadeaukaart Wassenaar SooFrench
Adres: 
Van Hogendorpstraat
2242PE Wassenaar
Telefoon: 
0702170616
Nationale Diner Cadeaukaart Wassenaar La Casita Wassenaar

Restaurant De Baron

Wassenaar
A la carte and Afhalen
Adres: 
Katwijkseweg 7
2242 PA Wassenaar
Telefoon: 
0704126363
Nationale Diner Cadeaukaart Wassenaar Restaurant De Baron