Restaurant De Vrijstad

Vianen (UT)
Soort keuken: 
A la carte
Omschrijving: 

U bent met uw Dinercheque van harte welkom bij Restaurant de Vrijstad in Vianen! Hier kunt u in huiselijke sfeer culinair genieten. De Vrijstad is gevestigd in een monumentaal pand in het centrum van Vianen, tegenover de Grote Kerk. Vianen was vroeger, in de middeleeuwen, een vrijstad. Dit hield in dat iemand van buiten binnen de poorten van Vianen niet meer vervolgd kon worden. Daarom gingen vele mensen naar Vianen om vrij te zijn. Het pand van de Vrijstag is een voormalig notariswoonhuis daterend uit 1907.

De Vrijstad ademt de rijke geschiedenis door de prachtige inrichting en de klassieke details zoals het hoge plafond met ornamenten, de oude schuifdeuren en de marmeren vloer in de authentieke hal. Het restaurant bestaat uit vier gezellig en smaakvol ingerichte kamers; de voor- en achterkamer, de serre en de toenmalige ontvangstkamer. De ontvangstkamer wordt nu de blauwe kamer genoemd en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een privé diner. Aan de straatkant van het restaurant zit een gezellig terras en de aan de achterkant gelegen stadstuin heeft ook een zonnig terras. Hier is het op zomerse dagen zeer goed toeven.

U kunt bij de Vrijstad terecht voor een intiem diner voor twee, maar ook voor een lekkere lunch of bijvoorbeeld een uitgebreide high tea. Broer René is de chef kok en bestiert de keuken van de Vrijstad. Broer Arjen is gastheer en kan u altijd deskundig advies geven. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld uw bruiloft, feestje, receptie of zakelijke bespreking bij de Vrijstad te organiseren. Zien wij u snel met uw Dinercheque verschijnen?

Contactgegevens:

Restaurant De Vrijstad
Voorstraat 101
4132 AP Vianen
Telefoon: 
0347-321131
Nationale Diner Cadeaukaart Vianen Restaurant De Vrijstad

Meer restaurants in de buurt

De Oranje Leeuw

Nieuwegein
Pannenkoeken
Adres: 
Dorpsstraat 35
3433 CL Nieuwegein
Telefoon: 
030-7526999
Nationale Diner Cadeaukaart Nieuwegein De Oranje Leeuw

Restaurant Zott

Nieuwegein
A la carte and Afhalen
Adres: 
Dorpsstraat 49
3433 CL Nieuwegein
Telefoon: 
030-6066622
Nationale Diner Cadeaukaart Nieuwegein Restaurant Zott

Zas en Fratsen Vianen

Vianen
A la carte, Afhalen and Lunch
Adres: 
Voorstraat 8
4132 AR Vianen
Telefoon: 
0347779523
Nationale Diner Cadeaukaart Vianen Zas en Fratsen Vianen